twee mensen op muurtje met teensokken
13-3-2024
VINQ .nl

De 5 voordelen van Injinji teensokken

Wat zijn de 5 voordelen van Injinji teensokken voor u? Sokken met een 5 tenenverdeling worden steeds populairder. Injinji teensokken hebben namelijk best veel voordelen wanneer je ze vergelijkt met gewone sokken. Oorspronkelijk is Injinji begonnen met sportsokken, inmiddels zijn daar ook de everyday sokken bijgekomen. Het enthousiasme over en de interesse in de teensok is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Lees in deze blog wat de voordelen van Injinji teensokken zijn.

 

Man zittend met injinji teensokken. de voordelen van de Injinji teensokken

 

5 voordelen van de Injinji teensokken

  • Verbeterde balans
  • Voorkomen blaren en irritatie
  • Voorkomen infecties en schimmelvorming
  • Minder wrijving
  • Alternatief voor wandelwol

1- Verbeterde balans

Door spreiding van de tenen wordt een betere grip en balans gestimuleerd, hierdoor ontstaan minder snel vervelende drukpunten. Een betere voetbalans beinvloed bovendien uw loopbeweging en afwikkeling van de voet op een positieve manier.

2- Voorkomt blaren en irritaties

Veel mensen hebben last van tenen die over elkaar liggen of die tegen elkaar aan drukken. Hierdoor kunnen pijnlijke plekken of blaren ontstaan. Door elke teen apart van elkaar 'in te pakken' voorkomt u ook dit probleen.  

3- Voorkomt infectie en schimmelvorming

Doordat bij teensokken elke teen afzonderlijk voorzien wordt van een laagje stof blijft het op deze plekken droog. Bacteriën en schimmels hebben warme en vochtige plekken nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Door het dragen van teensokken blijft het tussen de tenen droog en koeler waardoor bijvoorbeeld voetschimmel geen kans krijgt. 

4- Minder wrijving

Door het dragen van Injinji teensokken kunnen tenen niet tegen elkaar wrijven blaarvorming zal daardoor voorkomen worden. Alle Injinji teensokken bevatten een coolvezel of merinowol. Beide materialen dragen bij aan een gezond en droog voetklimaat. Droge voeten zijn minder gevoelig voor wrijving, de huid is extra kwetsbaar als deze vochtig en week wordt. 

5- Alternatief voor wandelwol

Wandelwol raadt men vaak aan bij voetproblemen. Meestal gaat het dan om irritatie tussen de verschillende tenen op te vangen. Teensokken hebben een zelfde effect maar loopt een stuk comfortabeler. 

 

Voet met tussen de tenen wandelwol
We hopen dat u dit artikel over de 5 voordelen van Injinji teensokken met plezier heeft gelezen. Heeft u vragen over Injinji teesokken neem dan gerust contact met ons op!