Falke Airport sokken

In deze Falke Wikipedia vertellen wij u alles over de Falke Airport sokken. De Airport sokken zijn al meer dan 30 jaar de meest populaire herensokken. Wij vertellen u er graag alles over.

FALKE Airport

De Falke Airport sok is de meest bekende FALKE sok die FALKE in haar collectie heeft. De FALKE Airport is daardoor ook de meest verkocht sok. Elke winkel die FALKE verkoopt heeft mimimaal de FALKE Airport sok in het assortiment. Maar wat is er nu zo speciaal aan deze wereldwijde bekende FALKE sok? Hieronder vindt je alle antwoorden op het verhaal achter de Falke Airport sok.

Historie van de FALKE Airport

De FALKE Airport sok voor mannen is al meer dan 30 jaar de bestseller van FALKE. Wij verkopen de Airport al vanaf dag één. Eerst in onze winkel in Eindhoven en later ook online op VINQ.nl.  Het is een echte business sok, geschikt voor onder het nette pak en ook heel goed casual te dragen. De FALKE Airport sok wordt gemaakt van een mix van Merinowol, Katoen en een beetje polyamide. Een perfecte samenstelling voor vrijwel elke man. Ook als je last hebt van transpirerende voeten of koude voeten is de FALKE Airport aan te bevelen. FALKE heeft het voor elkaar gekregen om een sok te maken met Merinowol aan de buitenkant en katoen aan de binnenzijde. Door deze manier van produceren maakt de sok optimaal gebruik van de diverse positieve eigenschappen van de materialen. Dat deze techniek succesvol is hoeven we na 30 jaar niet meer uit te leggen.

Waarom deze FALKE sok de naam Airport heeft meegekregen is niet echt bekend. De sok richt zich op de man in het pak, succesvol, zakelijk en grensverleggend. Daar sluit de naam AIRPORT perfect op aan. De Airport kniekous is tegelijk met de Airport sokken op de markt gebracht, de FALKE Airport Plus een aantal jaren later. De FALKE Airport is al vanaf het begin een trouwe en succesvolle metgezel. Wij adviseren en verkopen deze sokken al vanaf het moment dat ze op de markt geïntroduceerd werden. Er bestaat denken wij geen groter en enthousiaster verkooppunt dan VINQ.nl

Wie is FALKE en waar komt FALKE vandaan?

Het Duitse bedrijf FALKE is opgericht in 1895 als tricotagebedrijf. In 1946 werd de merknaam FALKE gebruikt voor sokken en kousen. Tegenwoordig wordt het bedrijf FALKE geleid door de twee neven, Paul Falke en Franz-Peter Falke. Het bedrijf is gevestigd in Smallenberg, een pittoresk dorp in het Sauerland. FALKE is uitgegroeid tot een van de grootste producenten van sokken: ze hebben 6 locaties, meer dan 3.300 werknemers en hadden in 2016 een omzet van meer dan 229 miljoen euro.

Leer van de FALKE Airport specialist met meer dan 30 jaar ervaring

Sinds 2011 had VINQ.nl als enige in Nederland een officiële Falke flagship store in Eindhoven en is daarmee koploper als het gaat om een goed en gedegen advies over FALKE sokken. Met meer dan 35 jaar historie kan VINQ.nl een eerlijk advies geven waarom de FALKE Airport sokken zo goed zijn. Er is geen vraag waarop wij het antwoord niet weten. Duizenden Airport sokken gaan jaarlijks door onze handen naar onze klanten. We kennen de sok van binnen en van buiten. We kunnen ons de dag nog herinneren dat de Airport door FALKE gelanceerd werd. Later kwam de Airport Plus. Eerst als de ‘Walk on air” een prachtige naam maar leek iets te veel op “Nike on Air” en is toen na enkele jaren aangepast naar Airport plus. Er komen nu, jaren later, nog steeds klanten die vragen naar de Walk on Air, het is dan leuk om dan dit verhaal te vertellen.

Welke type FALKE Airport sokken zijn er?

De Falke Airport sok is verkrijgbaar in verschillende varianten, namelijk;

De FALKE Airport is een vrij dunne sok voor heren, de sok past in elke schoen. De FALKE Airport Plus is gelijk aan de gewone FALKE Airport alleen heeft de Airport Plus een badstof voetbed. Voor veel mannen is een badstof binnenvoering erg prettig. Je loopt als het ware op een zacht laagje. Ook is de FALKE Airport plus extra slijtvast door deze badstof binnenvoering. Deze loopt vanaf het hakgedeelte tot over de tenen.

Veel mannen vinden het fijn om in plaats van sokken, kniekousen te dragen. Chique, praktisch en je ziet geen bloot been meer. De FALKE Airport kniekous heeft een comfortabele brede boord die niet afknelt. De Airport kniekous zal door de fijne geribde lange boord niet naar beneden zakken. Het dragen van kniekousen heeft iets bijzonders, iets chics en ook wel iets adellijks maar dan wel passend in een nieuwe tijd.

Van welke materiaal is de Falke Airport sok gemaakt?

De Falke Airport sok is gemaakt van 60% Merinowol in combinatie met 23% katoen. Voor een langere duurzaamheid is er 15% polyamide toegevoegd.  Deze fijne wol-katoenmix zorgt ervoor dat de voeten droog en op temperatuur blijven. Deze samenstelling is bijzonder geschikt voor mannen met transpirerende of koude voeten. De Falke Airport sok is voor sommige mensen wellicht een dure sok, voor andere mensen een onmisbare sok. Deze Airport sok is niet te vergelijken met een sok van een B kwaliteit. Falke staat voor A-kwaliteit en de beste prijs-kwaliteit verhouding. FALKE maakt gebruik van hoogwaardige materialen, deze worden verantwoord verwerkt. De jarenlange ervaring en kennis die FALKE heeft opgebouwd vindt u terug in deze sokken.

Hoe kies ik de juiste Falke Airport sok?

Het kiezen van de juiste sok is vooral een persoonlijke keuze. Wat vind je fijn? Houd je van een dunne sok of heb je liever een wat dikkere sok. Ben je op zoek naar een sok die je zowel zakelijk als casual kunt dragen dan is de FALKE Airport een perfecte keuze. Saai? Je kunt natuurlijk altijd veilig kiezen voor een blauwe, een grijze of een zwarte FALKE Airport maar wist je dat de Airport verkrijgbaar is in wel meer dan 25 kleuren! Of je gaat voor een sok of liever kiest voor de Airport kniekous is vooral een kwestie van smaak, stijl en comfort.

De Falke Airport vind je op Vinq.nl in meer dan 30 kleuren

Op VINQ.nl vind je alle kleuren van de FALKE Airport die er door FALKE gemaakt worden. Een twintigtal basiskleuren die het hele jaar door verkrijgbaar zijn en daarnaast een tiental seizoenkleuren die passen bij de modekleuren van het moment. Kleuren zijn online soms lastig te zien, bij twijfel kun je ons altijd even bellen dan leggen we gewoon even uit of het bijvoorbeeld mosgroen is of meer appeltjesgroen, sinaasappel-oranje of meer het oranje van een dakpan:) Heb je een groot gezin waar het uitzoeken van de sokken na het wassen een helse klus is. Een grote berg met zwarte en blauwe sokken die allemaal een beetje op elkaar lijken? Kies dan voor een kleurtje deze pik je er zo uit, dat scheelt veel tijd en een heleboel ergernis.

Waarom zit de Falke Airport sok al zo lang in het assortiment van Falke?

Het is niet voor niets dat de FALKE Airport al meer dan 30 jaar deel uit maakt van de standaard collectie van FALKE. Heel veel mannen willen nooit meer iets anders. Wanneer veel klanten een product als prettig en fijn ervaren is dat natuurlijk terug te zien in de aantallen die er geproduceerd worden. Er vliegen jaarlijks wereldwijd honderdduizenden FALKE Airport sokken over de wereld. De FALKE Airport is een absolute topper in de FALKE collectie!

De FALKE Airport is een topper bij VINQ.nl

De Airport is ook  bij ons de meest verkochte FALKE sok voor mannen. In onze FALKE winkel in Eindhoven adviseren wij ze dagelijks aan onze klanten. Online op VINQ.nl staat ook de FALKE Airport op nummer één. Het is zelfs zo dat de FALKE Airport sokken in veel gezinnen overgaan van vader op zoon. Vanaf de pubertijd begint het al met het ‘jatten’ van je vaders fijnste sokken en vervolgens zullen ze, zodra het budget het toestaat, zelf hun eerste FALKE Airport sokken aanschaffen. Onderdeel van een geslaagde opvoeding:)

Zijn er ook Airport sokken voor dames?

De FALKE Airport is een mannen sok. Toch verkopen wij ze ook wel aan dames. De maatvoering van de Airport is gebaseerd op een mannenvoet maar heb je als dame grote voeten dan is het geen probleem. Toch is er ook voor dames een sok die qua samenstelling erg lijkt op de FALKE Airport. Het softmerino damessokje zou je kunnen zien als de FALKE dames Airport. Ook deze zijn er als sokje, als kniekous en ook met een voetbed zoals de FALKE Airport Plus.

Waarom zou ik Falke Airport sokken kopen bij VINQ.nl

Wist u dat VINQ.nl de eerste officiële Falke store had in Nederland? Wij verkopen al meer dan 35 jaar Falke sokken en hebben al tienduizenden Airport sokken aan onze klanten geadviseerd en verkocht. In 1983 begonnen wij als twee piepjonge ondernemers aan de Nieuwstraat in Eindhoven de winkel 'Blom kousen'. Later werd dit Blom been & ondermode en nog later Blom Ondergoed Bovengoed. In 2011 zijn wij de eerste Nederlandse FALKE brandstore begonnen. Een prachtige winkel met alles van FALKE. De FALKE winkel met het grootste FALKE assortiment van Nederland. Inmiddels is de winkel per 1 januari gesloten en focussen wij ons 100% op VINQ.nl

Sokken verkopen is een vak, zeker als het om sokken gaat met een verhaal. Koop je een duurdere sok dan wil je weten waarom je deze prijs betaald. Het adviseren van de juiste sok is belangrijk. Sommige mensen hebben last van zweetvoeten en moeten daarom een andere sok dragen dan mensen die juist altijd warme voeten hebben. Ook als je last hebt van vervelende huidproblemen kan de Airport een betere sok zijn dan bijvoorbeeld een katoenen FALKE sok. Wij geven heel graag advies en voor (bijna) alles is er een oplossing. Of het nu gaat om koude voeten, transpirerende voeten, vaatklachten of een passende kleur, wij helpen je graag met een goed advies.

Heeft u ondanks deze uitgebreide uitleg over de Falke Airport sokken toch nog vragen?  Mail, bel of chat gerust met ons wij helpen u graag! 

Contact klik hier