FALKE WE CARE

Al meer dan 125 jaar staat FALKE, een familiebedrijf dat nu wereldwijd actief is, voor moderne beenmode gemaakt van hoogwaardige materialen en vervaardigd met perfect vakmanschap en aandacht voor detail. Een grondige kennis van garens en productietechnieken, van generatie op generatie doorgegeven en voortdurend verder ontwikkeld, is kenmerkend voor alle producten van FALKE. Wie voor een FALKE-product kiest, kan niet alleen vertrouwen op de kwaliteitsbelofte van het merk, maar kiest ook voor een fabrikant voor wie sociaal en milieubewust handelen altijd al een prioriteit is geweest. Nu zijn alle maatregelen die de afgelopen jaren en decennia zijn genomen om de duurzaamheid van het bedrijf en het merk te vergroten, onder één noemer samengebracht: FALKE – WE CARE .

 

WE CARE – voor milieubescherming

Het hele productieproces, van de productie van grondstoffen tot de verkoop van het eindproduct, wordt voortdurend gecontroleerd met het doel het energieverbruik, het afval en de afgekeurde producten tot een minimum te beperken. Zo garandeert de hoge kwaliteit van FALKE-producten een lange levensduur. Verpakkingen, die nu nog vaak van plastic zijn, worden geleidelijk vervangen door alternatieven die van organisch materiaal zijn gemaakt.

 

 WE CARE – voor   dierbescherming

 De door FALKE verwerkte wol is     onderworpen aan strenge   kwaliteitscriteria, ook met   betrekking  tot het welzijn van de   dieren. Zo moeten alle leveranciers   van schapenwol bijvoorbeeld   aantonen dat er geen gebruik wordt   gemaakt van mulesing, een pijnlijke   behandeling van schapen om   besmetting met bepaalde   vliegenmaden te voorkomen.
De gebruikte angorawol is gecertificeerd met het CaregoraTM-keurmerk, dat garandeert dat aan de strenge richtlijnen voor dierenwelzijn wordt voldaan.

 

WE CARE – voor sociale verantwoordelijkheid


In tegenstelling tot veel andere modebedrijven heeft FALKE de productie niet uitbesteed, maar blijft het bedrijf beschikken over eigen productiefaciliteiten in Duitsland en Europa, waar ongeveer 90% van de beenmode-artikelen wordt vervaardigd. Deze productiefaciliteiten worden regelmatig bezocht en gecontroleerd door onze eigen speciaal opgeleide medewerkers en door onafhankelijke externe instituten. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de arbeidsomstandigheden, de betaling van billijke lonen en de naleving van veiligheidsaspecten.