oranje cool kick sneakersokjes
28-2-2024
VINQ .nl

Wat zijn de beste sokjes om in de sneaker te dragen?

Het belangrijkste is dat de sokjes goed om je voet blijven zitten. Sneakersokken die onder je voet kruipen zijn superirritant! Veel mensen geloven er niet meer in, “of ik nu dure of goedkope sneakersokjes koop, ze zakken allemaal van mijn voeten”. In deze blog leggen we uit waar een goed sneakersokje om te beginnen aan moet voldoen. Wat zijn de beste sokjes voor in de sneaker?

Waar moeten sokjes voor in de sneaker aan voldoen?

1- Precieze maatvoering
2- Een perfecte pasvorm
3- Een iets dikkere zool
4- Anatomisch gevormd (L+R)
5- Verkoelend
6- Vochtopnemend


Onesize sneakersokjes zijn voor de meeste voeten niet geschikt. Om goed te blijven zitten is een precieze maatvoering heel belangrijk. Door een anatomische vorm (linker en rechtervoet) passen de sneakersokjes nog beter om de voet. Door een lichte voering van het voetbed gaat de voet minder schuiven in de schoen. Natuurlijk is het belangrijk dat de voeten droog en koel blijven, daarom is ook een goede materiaalmix van essentieel belang.

Waarom sneakersokjes in een sneaker?

Waarom moet ik eigenlijk sokjes aan in m’n sneakers, de schoen is lekker gevoerd en de binnenkant goed afgewerkt? Niet iedereen heeft last van zweetvoeten maar je voeten bevatten veel zweetklieren waar nou eenmaal vocht uitkomt. Ook al heb je relatief droge voeten voor de meeste mensen is het toch prettiger en hygiënischer om dit op te vangen in een sok(je), beter voor de schoenen en voor je voeten. Bovendien worden de voeten extra beschermd tegen schuren en voorkom je blaarvorming.

Mag je de sneakersokjes zien of liever niet

Mag het sneakersokje gezien worden of wil je dat ze onzichtbaar zijn? Onze twee meest favoriete sneakersokjes zijn verkrijgbaar in beide opties. Onzichtbare sneakersokjes hebben siliconen stukjes in het hielgedeelte. Bij de zichtbare sneakersokjes komt er een verdikt hielstukje boven de schoen uit.

Dame met oranje sneakersokje onzichtbaar     Dame met de beste orange sokjes voor in de sneaker

De allerbeste sokjes voor in de sneaker

Onze meest verkochte sneakersokjes zijn van het merk FALKE, de COOL KICK sneakersokken

Cool Kick invisible

Dit sokje komt niet boven de sneaker uit. Het sneakersokje heeft een zachte badstofzool en bevat een verkoelende vezel. Kleine zachte siliconen stukjes in de hiel zorgen ervoor dat het sneakersokje niet van de voet schiet

Cool Kick

Dit sokje heeft ook een zachte badstofzool en bevat evenals het hier boven beschreven sokje een verkoelende vezel. Daarnaast hebben deze sneakersokken een hielverdikking dat iets boven de sneaker uit komt waardoor het sokje niet onder de voet kan schieten. Deze sokjes zie je aan de achterkant boven de schoen uitkomen.


Bekijk hier alle sneakersokken op VINQ.nl